Goede perspectieven Roche maken hoger koersdoel mogelijk

Het aandeel Roche heeft in het afgelopen jaar een gestaag herstel laten zien. Inmiddels komt het door ABN Amro gestelde koersdoel voor dit aandeel in zicht.

Wat de analisten van de bank betreft zijn de perspectieven van Roche gunstig en is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Zij verhogen het koersdoel voor Roche en blijven het aandeel volgen met een koopadvies.

Farmacieconcern Roche is momenteel bezig met onderzoeken naar nieuwe toepassingen van bestaande medicijnen en onderzoeken naar de werking van nieuwe geneesmiddelen.

Hierbij wordt gekeken naar de effectiviteit en de kosten van behandelingen met geneesmiddelen als Avastin, een door Roche ontwikkeld medicijn dat wordt ingezet bij de behandeling van borstkanker.

Het besef groeit dat het genetisch profiel van een patiënt een factor van belang is bij de effectiviteit van een behandeling. In toenemende mate wordt geprobeerd om, na het stellen van een accurate diagnose, behandelingen met bepaalde medicijnen gericht in te zetten bij patiënten met specifieke DNA-types.

Koers is gestaag gestegen

Deze trend wordt volgens ABN Amro wel omgeschreven als ‘Personalized Medicine’ en vormt een belangrijke verschuiving in het farmacielandschap.

Het positieve aan deze ontwikkeling is, dat door Roche geproduceerde medicijnen meer effect kunnen hebben als zij selectief worden ingezet.

Dit kan resulteren in betere overlevingskansen voor patiënten. Bovendien worden er minder (dure en voor de patiënt onaangename) behandelingen ingezet die uiteindelijk niet het gewenste resultaat hebben.

Het aandeel Roche is in de afgelopen tijd gestaag in waarde gestegen. Inmiddels ligt de koers van het aandeel in de buurt van het door ABN Amro gestelde koersdoel van CHF 190.

Gezien de hierboven beschreven ontwikkelingen binnen het concern én de aantrekkelijke waardering van het aandeel kiezen de analisten van de bank ervoor om het koersdoel voor Roche te verhogen naar CHF 220. Het koopadvies voor dit aandeel blijft van kracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content