Gimv verkoopt Scana Noliko aan PinguinLutosa, impact van 1,70 euro per aandeel

Gimv heeft met PinguinLutosa een overeenkomst ondertekend waarbij Scana Noliko (België) aan PinguinLutosa wordt verkocht voor een ondernemingswaarde van 155 miljoen euro.

Scana Noliko, is één van de belangrijkste Europese producenten van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik.

De onderneming produceert voornamelijk voor huismerken en exporteert 80 procent van haar producten, vooral naar EU-landen.

Het bedrijf telt op vandaag 563 werknemers en werkt samen met bijna 400 Belgische, Nederlandse en Duitse telers die aan het bedrijf leveren.

Gimv is aandeelhouder van Scana Noliko sinds 2004 en verdubbelde zijn belang in deze Limburgse voedingsgroep in 2008 tot iets meer dan 90 procent. Sinds de initiële instap van Gimv kende de onderneming een groei van zowel omzet als cashflow met 60 procent.

Voor het huidige boekjaar 2010-2011 (dat eindigt op 31 maart) verwacht de onderneming een omzet van meer dan 180 miljoen EUR, met een EBITDA-marge van ongeveer 13 procent.

De afgelopen maanden vertoonden diverse financiële en industriële partijen spontane interesse in een acquisitie van Scana Noliko.

Het doorgroeiproject van PinguinLutosa geeft evenwel de beste perspectieven voor de creatie van groei en aandeelhouderswaarde op korte en lange termijn. De transactie, waarvan de afronding wordt verwacht voor 30 juni 2011, vereist de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De verkoop heeft bij closing potentieel een positieve impact van ongeveer 40 miljoen EUR (1,7 EUR per aandeel) op het laatst gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2010.

Over de gehele looptijd van de investering zou dit een return betekenen die aanzienlijk hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere details over deze transactie bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content