Geruchten rond VS-banken, correctie niet onlogisch na voorafgaande forse stijging

Gisteren waren er rake klappen voor de Amerikaanse banken op Wall Street. De koers van Bank of America sloot 6,40% lager, die van Citigroup liet een verlies van 9,20% optekenen.

Aanleiding van de koersdaling was een rapport dat de banken aan de West Coast hun kredietsitautie nog steeds zien verslechteren. Bovendien blijven de verliezen op probleemkredieten oplopen.

Volgens analisten Joe Morford en David King hebbben verschillende banken te weinig kapitaalreserves om de afschrijvingen als gevolg van verliezen op de markt voor commerciële kredieten op te vangen.

Nochtans was er ook goed nieuws, want Wells Fargo maakte bekend dat het de ontvangen overheidssteun zo snel mogelijk wil terugbetalen. Wells Fargo ontving van de overheid 25 miljard dollar.

President en Chief Executive Officer John Stumpf zei in een interview met Bloomberg dat hij dat op zo een manier wil doen dat ze positief is voor de aandeelhouders. Toch werden er opvallend veel put-opties op Wells Fargo gekocht.

Don Wordell, fondsbeheerder bij RidgeWorth Capital Management, relativeerde de situatie bij de banken. Die is weliswaar nog niet 100% gezond, maar toch veel beter dan twee kwartalen geleden.

Het waren vooral de financials die de rally van de S&P 500 in de afgelopen maanden getrokken hebben. De S&P 500 steeg met 48%, de financiële sector liet een winst met 123% optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content