Generatie Y mijdt aandelen als de pest, betrouwt banken niet meer

Generatie Y, de jongeren die nu ongeveer 25 jaar oud zijn, hebben op financieel vlak al heel wat meegemaakt. Ze hebben de bankencrisis van 2008 zien gebeuren, de daaropvolgende Europese schuldencrisis en worden nu geconfronteerd met de vrees op een wereldwijde groeivertraging.

Het logisch gevolg is dat ze heel anders is gaan denken over geld, sparen en beleggen. Generatie Y mijdt aandelen als de pest en betrouwt bovendien de banken niet meer. Ze geven er bij wijze van spreken de voorkeur aan om hun geld onder een matras te bewaren.

52% gelooft niet meer in aandelen

Volgens een onderzoek uitgevoerd door MFS Investment Management gelooft maar liefst 29% van de Amerikanen niet meer in de beurs.

Ze hebben ofwel zelf veel geld verloren bij de crisis van 2008, ofwel vrienden en familie zware verliezen zien lijden. Wall Street wordt dus door meer dan een kwart van de Amerikanen als onbetrouwbaar beschouwd.

Dat is een verontrustend hoog cijfer, maar het kan nog erger. Bij Generatie Y, iedereen onder 31 jaar, loopt het percentage non-believers op tot 52%. Dat betekent dat een hele generatie nauwelijks nog gelooft in de beurs, wat in de toekomst zware economische gevolgen kan hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content