Geert Van Herck (Leleux AB): “Stijgende trend bij Duvel nog niet voorbij”

Duvel Moortgat heeft een mooi 2010 achter de rug. Het resultaat van de bedrijfsactiviteiten (EBIT) stijgt met 22,3 % tot 29,3 miljoen euro. De consolidatie van de groep De Koninck vanaf 1 augustus, de kosten van de overname en de opgedreven marketinginspanningen hebben de groei van het resultaat in het 2de semester licht vertraagd.

Geert Van Herck (Leleux AB): “De EBIT-marge stijgt van 21,2% in 2009 naar 21,4%. De geconsolideerde winst stijgt met 27,1% tot 18,9 miljoen euro. Het bedrijf uit Breendonk trekt het brutodividend op van 1,12 naar 1,30 euro per aandeel. Indien zich geen nieuwe en onverwachte ontwikkelingen voordoen op economisch vlak in de belangrijkste markten, vertrouwt de groep erop dat ze verder kan groeien in omzet en resultaat in 2011.”

Na een horizontale consolidatiefase in het laatste kwartaal van 2010 brak de koers boven 70 euro uit. Voor sommige beleggers het signaal om winst te nemen na de mooie koersprestatie van het afgelopen jaar.

Van Herck: “Wij zijn van oordeel dat de stijgende trend nog niet voorbij is en dat Duvel Moortgat de komende weken en maanden boven 80 euro kan stijgen ! Kopen met stop loss op 70 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content