Geen reden voor overdreven enthousiasme over Amerikaanse arbeidsmarkt
De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar er is zeker geen ruimte voor overdreven optimisme. De belangrijkste indices noteren tussen een kwart en een half procent hoger, hetgeen betekent dat de openingswinsten deels werden prijsgegeven.
De analisten reageerden positief op de daling van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering tot een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar, maar ze werden meteen tot de orde geroepen. De cijfers lijken waarschijnlijk beter dan ze in feite zijn, want onder andere één grote staat was te laat met het verstrekken van cijfers.
Centrale banken blijven goud kopen
De goudprijs trok vandaag weer wat aan, maar van een doorbraak boven 1800 dollar is voorlopig geen sprake. Uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijkt dat Zuid-Korea in juli opnieuw 15,988 ton goud kocht.
Dit brengt de totale goudreserves van het land op 70,44 ton. Paraguay, dat tot nog nauwelijks 0,6 ton goud bezat, kocht in juli 7,527 ton goud bij.
Venezuela verkocht dan weer 3,733 ton maar het Zuid-Amerikaanse land beschikt nog altijd over 362,053 ton goud. Tot nog toe kochten de centrale banken volgens Royal Bank of Scotland in 2012 gezamenlijk 262,1 ton goud.
Tijdens de eerste 8 maanden van vorig jaar was dit maar 203,39 ton. Turkije kocht met 100,2 ton al het meeste goud bij, gevolgd door Rusland dat de goudvoorraden tussen januari en augustus met 53,75 ton uitbreidde.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier