Geen echt spectaculair nieuws bij Apple

Apple stelde gisteren de iPhone5 voor, een gebeurtenis waar al lang naar werd uitgekeken. Eigenlijk bevatte die weinig verrassingen, zodat de koers weliswaar wat hoger sloot maar geen nieuwe records kon neerzetten. In de komende dagen zullen de analisten de nieuwkomer grondig analyseren.

Op het vlak van bedrijfsresultaten moeten we weinig of niets verwachten, de agenda blijft ook vandaag zo goed als leeg. Die agenda bevat weliswaar de namen van een aantal kleinere bedrijven, maar in feite is er geen enkel bedrijf bij dat de aandacht van de beleggers echt zal kunnen trekken. Wel valt op dat er opnieuw een relatief groot aantal Chinese bedrijven met interimcijfers komt.

Koperprijs maakt pas op de plaats

Aluminium verloor vorige week 1,7 procent en koper sloot de week zo goed als ongewijzigd af (-0,3 procent). In de Chileense havenstad Antofagasta, waar ook de gelijknamige kopermijn is gevestigd, is een staking uitgebroken.

Een vijfde van alle koper dat bestemd is voor de uitvoer passeert volgens Royal Bank of Scotland langs deze haven. Het is voorlopig nog onduidelijk hoelang de sociale onrust zal aanslepen.

Lood was de enige winnaar met een bescheiden prijsstijging van 0,5 procent op weekbasis. De loodvoorraden op de LME zijn dit jaar al met bijna 20 procent afgenomen en bevinden zich nu op het laagste niveau sinds augustus 2011.

Ook China blijft ondanks de tragere groei veel lood verbruiken door de hoge vraag naar batterijen en het succes van met name elektrische fietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content