Geef in de vastgoedsector de voorkeur aan toplocaties

Met betrekking tot de beleggingscategorie vastgoed hanteren de analisten van ABN Amro een neutraal advies. Zij kiezen er echter wel voor, om binnen dit kader een verschuiving door te voeren. De focus ligt vanaf nu op kwaliteitsspelers binnen de vastgoedsector die beleggen in retailvastgoed op toplocaties.

Vastgoed was in het afgelopen jaar een beter presterende beleggingscategorie dan obligaties en aandelen. De analisten verwachten dat deze trend zich in de komende tijd zal voortzetten.

Verschuiving in de strategie

De eurocrisis en de verslechterde mondiale economische situatie zijn aan de vastgoedsector echter niet voorbij gegaan. Het neutrale advies ten aanzien van vastgoed blijft van kracht. Wel brengt ABN Amro een verschuiving aan in de strategie ten aanzien van vastgoed.

Binnen deze sector had ABN Amro reeds de voorkeur voor retailvastgoed (winkelpanden) ten opzichte van kantoren en woonhuizen. Detailhandelsverkopen staan echter onder druk en er is sprake van een tanend consumenten- en producentenvertrouwen.

Om die reden scherpen de analisten van ABN Amro hun strategie aan: vanaf nu kiezen zij voor kwalitatief hoogwaardige vastgoedspelers die panden op commerciële toplocaties in portefeuille hebben.

In het verlengde hiervan verhogen zij hun adviezen voor de aandelen van een drietal vastgoedaandelen van houden naar kopen: Simon Property Group, Unibail Rodamco en PSP Swiss Property.

Grootste Amerikaans vastgoedfonds in de wereld is interessant

Simon Property Group is het grootste vastgoedfonds van de VS; het bedrijf belegt in Amerikaans vastgoed, maar is ook actief op de Aziatische, Braziliaanse en Europese vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft beter dan verwachte kwartaalresultaten gerapporteerd; het aandeel presteert uitstekend.

Unibail Rodamco is het grootste vastgoedfonds van Europa en wordt beschouwd als de benchmark binnen de Europese vastgoedsector. Unibail Rodamco boekte solide resultaten in het tweede kwartaal; de prestaties van het aandeel zijn beter dan die van Europese sectorgenoten.

PSP Swiss Property is een van de grootste beursgenoteerde vastgoedfondsen van Zwitserland. Het bedrijf belegt vooral in kwalitatief hoogwaardig commercieel vastgoed (kantoren en winkelpanden) in de grotere steden van Zwitserland. Ook voor het aandeel PSP Swiss Property geldt, dat het beter presteert dan Europese sectorgenoten.

Voor de aandelen Simon Property Group, Unibail Rodamco en PSP Swiss Property hanteren de analisten van ABN Amro koersdoelen van respectievelijk USD 180, EUR 180 en CHF 100.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content