Gebalanceerde mix van vastrentende waarden bij PIMCO

De PIMCO GIS-fondsen bieden een gebalanceerde mix van vastrentende waarden, zoals staats- en bedrijfsobligaties, high yield, ‘investment grade credit’ en obligaties van opkomende landen. Daarnaast omvat het aanbod ‘multi-asset’ en ‘diversified income’ fondsen.

Tot de veertien GIS-fondsen die in België beschikbaar zijn, behoren het Total Return Bond Fund, dat wordt beheerd door Bill Gross en €22,5 miljard aan beheerd vermogen heeft (per 31/07/12), het Global Multi-Asset Bond Fund, beheerd door Mohamed El-Erian met €2,8 miljard aan beheerd vermogen, en het Diversified Income Fund, beheerd door Eve Tournier met €5,6 miljard aan beheerd vermogen.

Bettina Mazzocchi, verantwoordelijk voor distributie en accountbeheer voor PIMCO Noord-Europa, licht toe: “Door te beleggen in onze GIS-fondsen hebben onze klanten toegang tot een breed pakket aan specialistische beleggingsoplossingen, verdeeld over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en regio’s. De mogelijkheden tot diversificatie die de PIMCO GIS-fondsen bieden, zijn met name aantrekkelijk voor beleggers met een belegd vermogen van relatief beperkte omvang, die een dergelijke diversificatie in een afzonderlijke portefeuille elders niet zouden kunnen verwezenlijken.”

Geregistreerd in Dublin

De PIMCO GIS-fondsenreeks staat geregistreerd in Dublin en voldoet aan de UCITS-wetgeving (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities).

De GIS-fondsen zijn sinds een aantal jaren in verschillende Europese landen beschikbaar. De totale GIS-fondsenreeks omvat meer dan 40 fondsen, met een totaal beheerd vermogen van €82 miljard ($104 miljard) per 30 juni 2012.

De fondsen uit de PIMCO GIS-reeks zijn beschikbaar in aandelenklassen voor institutionele en particuliere beleggers. Voor particuliere beleggers zijn de fondsen beschikbaar via distributieplatforms van derden en bij de netwerken van banken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content