Galapagos gaat samenwerken met het Amerikaanse National Cancer Institute

Galapagos kondigde vandaag aan dat Compound Focus, een dochter van haar BioFocus service divisie, een overeenkomst heeft getekend met het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI), onderdeel van de U.S. National Institutes of Health (NIH).

BioFocus zal compound management aan het NCI leveren gedurende een periode van minimaal drie jaar voor een totaal van $5 miljoen (€3,7 miljoen), plus een optie voor verlenging van nog eens twee jaar.

Compound Focus, Inc. in South San Francisco, levert compound management aan een aantal bedrijven en aan de Amerikaanse overheid.

Volgens de overeenkomst van vandaag zal Compound Focus een collectie chemische stoffen voor het NCI opzetten.

Deze collectie gaat een onderdeel vormen van het onderzoek naar nieuwe therapieën voor kanker, door voornamelijk academische instellingen. Het drie-jarig contract wordt door de Amerikaanse overheid gefinancierd vanuit de American Recovery and Reinvestment Act (ARRA).

“We zijn blij dat we het Amerikaanse National Cancer Institute als nieuwe samenwerkingspartner kunnen verwelkomen. Hiermee is onze langlopende samenwerking met het NIH verder uitgebreid,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Onze compound management faciliteit heeft sinds de overname in 2006 steeds haar financiële doelstellingen gehaald of zelfs overtroffen. Daarmee levert deze vestiging een solide bijdrage aan onze inkomstenstroom.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content