Franse president Hollande breekt lans voor inkopen perifere obligaties

De Europese beurzen zijn na een aarzelende start toch weer in de plus geklommen, met winsten die voor de belangrijkste indices oplopen tot ruim een half procent. De BEL 20 wint zelfs ongeveer driekwart procent, met industrials Nystar en Bekaert als sterkste stijgers binnen de index.

De Franse president Hollande brak na een gesprek met de Spaanse premier Mariano Rajoy een lans voor het inkopen van perifere obligaties, een strategie die volgens Hollande in de huidige omstandigheden gerechtvaardigd is.

Daarmee dreigt Hollande weer op ramkoers met Duitsland te raken, waar de Bundesbank niets voelt voor het inkopen van nog meer obligaties.

Econocom houdt stand in moeilijke omstandigheden

Econocom maakte na afloop van de Raad van bestuur zijn

halfjaarresultaten bekend.

Jean-Louis Bouchard, voorzitter van de groep Econocom, lichtte deze toe: “Dankzij de door al onze teams geleverde inspanningen, bevestigt Econocom zijn nieuwe dimensie. In slechts 6 maanden tijd realiseerden we een omzet en een courant bedrijfsresultaat (ondanks een sterk seizoensgebonden effect) die vrijwel identiek waren aan die van 2008, het 1ste jaar van ons strategisch plan Horizon 2012, en dat ondanks een moeilijke economische en financiële context.”

Halfjaarresultaten 2012

De geconsolideerde omzet van de eerste jaarhelft 2012 bedraagt 736,9 miljoen euro tegenover 763,7 miljoen euro vorig jaar. In een marktcontext die gekenmerkt wordt door een afwachtende houding van de opdrachtgevers is deze lichte daling (-3,5%) voornamelijk te verklaren door een vertraging in de uitvoering van bepaalde contracten en door de terugtrekking uit niet-strategische commerciële activiteiten.

Door de activiteit tot de essentie terug te schroeven en dankzij de synergieën uit de integratie van ECS én een goede beheersing van de bedrijfskosten, is het courant bedrijfsresultaat van 18,6 miljoen euro tot 26 miljoen euro (+39%) gestegen.

Het nettoresultaat vervijfvoudigde in een jaar tijd en komt uit op 13,7 miljoen euro eind juni 2012, dankzij een gevoelige daling van de financiële kosten en de integratiekosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content