Franse inkomstenbelasting krijgt vastgoedmarkt niet op de knieën

De invoering van een inkomstenbelasting van 75% op de hoogste inkomens heeft de vastgoedsector niet onberoerd gelaten. Veel rijke Fransen verkopen hun duur optrekje in Parijs, ze hebben hun koffers gepakt en staan klaar om naar het buitenland te verhuizen.

Volgens vastgoedagenten zouden er in de afgelopen zes maanden ongeveer 400 nieuwe luxe-appartementen op de markt zijn gekomen.

Maar veel Fransen hebben niet op de maatregelen van Hollande gewacht, over de laatste twaalf maanden stegen de verkopen met 25%.

Geen echte uitverkoop

Toch mag van een echte uitverkoop niet worden gesproken. Het aanbod op de markt wat betreft luxe-appartementen is in Parijs relatief beperkt, dit vanwege de strenge voorzichten wat betreft nieuwbouw. Op jaarbasis worden maar 8000 appartementen van meer dan 1 miljoen dollar verkocht.

Charles-Marie Jottras, president van verkoper van vastgoed uit het topsegment van de markt Daniel Feau Group, merkt toch een duidelijke trend tot vertrekken op bij wie door de nieuwe belasting wordt getroffen. Volgens Jottras zijn de prijzen over de afgelopen 12 maanden slechts met een beperkte 5% gedaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content