François Hollande wordt door realiteit teruggefloten

Bij zijn verkiezing tot president beloofde François Hollande dat hij op economisch vlak het geweer van schouder ging veranderen. De nieuwe president werd verkozen met de belofte van meer investeringen, waarbij hij de besparingen op een lager pitje zou zetten.

François Hollande werd door de realiteit al snel teruggefloten, want ook Frankrijk kan zich niet langer meer veroorloven dat het begrotingsdeficiet verder oploopt.

Hij deed symbolisch een paar toegevingen aan Peugeot (dat 8.000 Franse jobs wou schrappen), maar moet nu op de rem gaan staan.

Infrastructuurwerken op een lager pitje

François Hollande had onder andere grote infrastructuurwerken in het vooruitzicht gesteld, met de bedoeling om de werkloosheidsgraad naar omlaag te duwen. Wat blijkt nu: er is simpelweg geen geld meer beschikbaar voor dergelijke dure projecten.

Denis Ferrand van think-tank Coe-Rexecode merkt op dat alleen de hoogst noodzakelijke werken daadwerkelijk uitgevoerd zullen worden. Wanneer Frankrijk het begrotingsdeficiet te veel uit de hand laat lopen, kan het land op zijn beurt in moeilijkheden komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content