Fortis kondigt geen wijzigingen in verzekeringsportefeuille aan

In de vanmorgen gegeven update gaf Fortis aan dat het over een sterke uitgangspositie bezit om zich verder te ontwikkelen als internationale verzekeringsmaatschappij en zeer sterk is in partnerships in Europa en Azië. Meer informatie over de activiteiten bleef echter schaars.

CEO Bart De Smet wees er bij de strategische evaluatie op dat het bedrijf goed geplaatst is om de activiteiten als internationale verzekeraar verder te kunnen. Daarbij was wel sprake van interessante groeimogelijkheden, voortbouwend op onze deskundigheid en ervaring met verzekeringspartnerships, maar werden geen concrete projecten aangekondigd.

In het licht van de beperkte synergieën tussen de bestaande verzekeringsactiviteiten was Ivan Lathouders van Bank Degroof enigszins verbaasd dat er geen wijzigingen aan de bestaande portefeuille werden aangebracht.

Lathouders: “Bovendien geloof ik dat de huidige geraamde cost of equity van 11% eerder optimistisch is. Rekening houdend met een hogere cost of equity zou de uitkomst van de strategische evaluatie anders zijn geweest.”

Verder is Lathouders van mening dat de nieuwe dividendpolitiek om 40 tot 50% van de nettowinst uit de verzekeringsactiviteiten uit te betalen de markt was zal teleurstellen. Veel beleggers zullen wel op iets extra’s gerekend hebben.

Ivan Lathouders: “Op basis van wat ik nu weet over de strategische evaluatie, wijzig ik niets aan de geschatte NAV. Mijn koersdoel van 2,51 euro ligt duidelijk onder de huidige koers, zodat ik een rating ‘reduce’ handhaaf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content