Financiële markten blijven hopen op oplossing Grieks probleem

Griekenland was gisteren niet langer de kop van jut in de crisis rond de oplopende overheidstekorten. Die eer was weggelegd voor Portugal, dat zijn kredietrating verlaagd zag door Fitch.

Toch was het opvallend dat de Griekse beurs zich erg rustig gedroeg, de toonaangevende ASE Composite Index slaagde er zelfs in om een winst zowat driekwart procent vast te houden.

De beleggers lopen er dus blijkbaar op dat er toch een oplossing voor Griekenland uit de bus gaat komen, hoewel de problemen van dit land niet op de Europese top zouden (met de klemtoon op ‘zouden’) ter sprake komen.

De downgrading van Portugal is volgens Philippe Gijsels, strateeg bij Fortis BNP Paribas, het zoveelste bewijs dat Griekenland geen alleenstaand geval is. Griekenland heeft nog niet om hulp gevraagd, maar zal dat ongetwijfeld gaan doen op een nog nader te bepalen punt in de toekomst.

Volgens Gijsels is er simpelweg te veel schuld in het systeem en zal daar een oplossing voor moeten bedacht worden. Het wordt in ieder geval uitkijken naar de Europese top die straks in Brussel begint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content