Financiële crisis kostte Amerikaanse beleggers 12.800 miljard dollar

Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag weinig of niets te melden, met uitzondering van de resultaten van de Griekse Alpha Bank. Er zijn zelfs op Wall Street nauwelijks enkele bedrijven die met cijfers komen. Ook in China is de resultatenstroom zo goed als stilgevallen.

Better Markets, een instelling die zich inzet voor hervormingen in de financiële sector, heeft geprobeerd om de totale rekening te maken van de kostprijs van de financiële crisis die in 2008 is begonnen. De Amerikanen alleen al zijn samen 12.800 miljard dollar kwijtgeraakt.

Volgens Dennis Kelleher, CEO van Better Markets, is dit nog een voorzichtige schatting. Kelleher merkt op dat het er nu op de eerste plaats op aankomt om de arbeidsmarkt opnieuw boven water te krijgen.

Voorlopig lijkt dit nog een hopeloze taak, er valt nog een hele lang weg af te leggen alvorens alle Amerikanen opnieuw aan het werk zijn.

Euro lijkt voorlopig gered

De euro lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorlopig ‘gered’. Ten opzichte van de US dollar en Zwitserse frank is de trend sinds kort weer stijgend. Een bodemproces wordt gesignaleerd ten opzichte van de Japanse yen, Canadese dollar en Australische dollar.

De uitdaging is nu om de dalende trend ten opzichte van de Noorse kroon opwaarts om te buigen. De focus van beleggers omtrent de crisis van de euro verschuift nu naar de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse munt bevindt zich nu in een dalende trend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content