Financieel systeem zal crashen alvorens Bernanke FED verlaat

Federal Reserve chairman Ben Bernanke heeft de geldkranen wijdopen gezet en is daarom volgens sommige analisten rechtstreeks verantwoordelijk voor de grote crisis die ons financieel systeem zal treffen.

Hij en zijn team bij de FED zijn op grote schaal geld gaan drukken om de economie op het droge te krijgen.

De redding van de banken en het drukken van geld sinds de crash van Wall Street in 2008 heeft volgens Marc Faber, bekend van zijn Gloom and Doom rapport, noch gezonde economische groei noch blijvende welvaart met zich meegebracht. De VS-economie kwakkelt en zal dat blijven doen.

Nieuwe crash op komst

Er is volgens Faber een nieuwe crash op komst en naar zijn mening zal ons financieel systeem crashen alvorens Bernanke de FED verlaat. Dat zal bij het begin van 2014 zijn, meer bepaald op 31 januari van dat jaar. Bernanke blijft echter wel in de raad van bestuur van de FED zetelen.

Faber maakt zich overigens weinig illusies. De toekomende crash zal groter zijn die van 2008. Nicholas Taleb, auteur van The Black Swan verklaarde overigens al in 2010 dat Bernanke niet wist wat hij deed. Die onwetendheid gaat ons zuur opbreken, aldus nog Faber.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content