Financials sterk in Brussel, Colruyt en Nyrstar volgen op een afstandje

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Een deel van de verliezen van de voorbije dagen werd zodoende goedgemaakt. De BEL 20 stond bij het slot van de handel bijna 1% in de plus, de Euro Stoxx boekte een winst van 1,26%.

KBC profiteerde voluit van de meevallende cijfers die de bank vanmorgen bekendmaakte. In het spoor van KBC ging ook Ageas hogere koersen opzoeken. Toch waren er nog een aantal andere bedrijven die zich in positieve zin wisten te onderscheiden, we vermelden Colruyt en Nyrstar.

ThromboGenics gaf vandaag een business update en kondigde zijn kwartaalresultaten aan voor de periode eindigend op 31 maart 2012

Business highlights (post-kwartaal info inbegrepen)

Ocriplasmine

• ThromboGenics ondertekende een belangrijke strategische overeenkomst met Alcon. de wereldwijde leider in oftalmologie, voor de commercialisering van ocriplasmine in alle markten met uitzondering van de V.S. ThromboGenics zal tot €375 miljoen ontvangen aan voorafbetalingen en mijlpaalbetalingen.

Daarenboven zal ThromboGenics royalty’s ontvangen zoals kan verwacht worden van een product dat fase III van ontwikkeling succesvol heeft doorlopen en dat werd ingediend voor goedkeuring bij de regulatoire autoriteiten.

• De onderneming diende de vergunningsaanvraag IN voor het in de handel brengen van ocriplasmine voor de behandeling van symptomatische Vitreomaculaire Adhesie (VMA), inclusief maculair gaatje opnieuw in bij de FDA om tegemoet te komen aan het tijdschema voor een Priority Review door de FDA. De vergunningsaanvraag voor het in de handel brengen van ocriplasmine in europa werd in oktober 2011 ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Financiële Update

• ThromboGenics haalde €77,8 miljoen op via een private plaatsing bij een aantal binnenlandse en internationale investeerders tegen €24 per aandeel

• Op 31 maart 2012 beschikte de Onderneming over €127 miljoen aan kasmiddelen en beleggingen, vergeleken met €101,1 miljoen eind maart 2011. Het bedrag voor het eerste kwartaal van 2012 bevat nog niet de gelden uit de private plaatsing daar deze pas begin april werden ontvangen.

• Over de eerste drie maanden van 2012 werden voor €75 miljoen aan inkomsten gerapporteerd, terwijl in de eerste drie maanden van 2011 geen inkomsten werden gerapporteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content