Filip De Pauw (ING): “Resultaten Nyrstar conform de verwachtingen”

Nyrstar leverde een sterke financiële prestatie in 2010 met een onderliggende EBITDA die meer dan verdubbelde tot €207 miljoen (in vergelijking met €93 miljoen in 2009).

Deze bestond uit een bijdrage van respectievelijk €24 miljoen en €198 miljoen van het mijnbouw- en smeltsegment, en €(15) miljoen in het Andere en Eliminaties-segment.

Nyrstar bleef haar groeistrategie volgen. Deze is gericht op het selectief nastreven van opportuniteiten in de mijnbouw, waarbij de voorkeur uitgaat naar mijnen die haar bestaande smeltactiva en -markten waar er expertise en bewezen capaciteit bestaat ondersteunen.

In 2010 kocht Nyrstar 1,25 miljoen ton zink in concentraat van Talvivaara (Finland) in februari, de resterende 15% van de Coricancha-mijn (Peru) in juli, de Contonga- en Pucarrajo-mijn (Peru) in juli en daarna de activiteiten in Campo Morado (Mexico) in januari 2011.

Filip De Pauw (ING): “De resultaten van Nyrstar waren conform de verwachtingen. Daarnaast was er het feit van de emissie. Het koopadvies blijft gehandhaafd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content