Fidelity blijft positief voor aandelen

“Ondanks het sterke herstel van de afgelopen paar jaar, en het feit dat de S&P 500 door de 2000-punten grens is gebroken, blijf ik positief over de potentie van Amerikaanse aandelen. Ik denk dat de kracht en de duur van de opleving veel beleggers zal verrassen”,

Dat zegt Dominic Rossi, CIO Equities at Fidelity Worldwide Investment in een nieuw rapport, dat ingaat op de vooruitzichten voor Amerikaanse aandelen nadat de S&P 500 index recent door de grens van 2000 punten is gebroken.

Behalve commentaar van Dominic Rossi bevat het ook uitspraken van portfoliomanagers US Equities, Aditya Khowala en Peter Kaye.

Enkele hoofdpunten:

– Amerikaanse aandelen zijn niet langer goedkoop en de winsten stijgen naar een record aandeel van het Amerikaanse BBP. Toch zijn er zorgen over de vooruitzichten en de normalisatie van de Amerikaanse monetaire politiek. Maar de monetaire normalisatie is volkomen terecht en als die goed verloopt hoeven beleggers zich daar geen zorgen over te maken.

– Behalve het cyclische herstel dat de winsten opdrijft, beleeft Amerika ook een structurele ‘renaissance’ door de schaliegas revolutie, de afname van begrotingstekorten en het aantrekken van de dollar.

– Het aandeel van de bedrijfswinsten in het Amerikaanse BBP kan volgens ons hoog blijven of zelfs nog stijgen als gevolg van de toenemende globalisering (die de winsten van Amerikaanse bedrijven in het buitenland omhoog stuwt); de leidende positie van Amerika op het gebied van innovatie en technologie; en de afnemende macht van de arbeidsmarkt (als gevolg van de toenemende automatisering en de structurele daling van de collectieve onderhandelingen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content