FED zal QE3 gevoelig moeten optrekken

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het opnieuw een rustige dag, met de resultaten van Jabil Circuit als enige blikvanger. Daarnaast komt op Wall Street ook Uranium Energy met cijfers. Op de beurs van Toronto kunnen de resultaten van Guyana Goldfields eventueel nog wat interesse losweken.

De economen zijn het er niet over eens of Quantative Easing 3 gaat volstaan om de Amerikaanse economie weer vlot te trekken. Er is sprake van QEinfinity en van QEternal, maar ook van QEnough.

Met laatstgenoemde term wordt bedoeld dat de aangekondigde politiek van monetaire verruiming niet zal volstaan om de economie weer vlot te trekken. Dat wil dus zeggen dat de FED QE3 zal moeten optrekken tot boven 40 miljard dollar per maand.

Beleggers moeten durven kijken naar non-traditionele beleggingscategorieën

In tijden van verhoogde macro-economische onzekerheid en bij turbulente markten zoeken beleggers naar manieren om hun portefeuilles te diversifiëren met non-traditionele beleggingscategorieën.

Volgens PIMCO kunnen beleggers met volatiliteitsrisico-strategieën de aandelenrisico’s in een portefeuille diversifiëren. Dergelijke strategieën zijn erop gericht om met optiestrategieën een premie te genereren als compensatie voor de risico’s op verliezen bij plotselinge oplevingen in marktvolatiliteit.

Beleggers die deze strategieën willen gebruiken doen er wel volgens Niels Pedersen van PIMCO verstandig aan om daarbij goed te diversifiëren over de grote optiemarkten, actief beheer toe te passen en zorgvuldig de proporties te kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content