FED niet van plan om monetaire politiek verder te verruimen, Apple schittert

De Amerikaanse beurzen zijn hoger gesloten, met ongelijk verdeelde winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,69% en 1,37% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 2,30% kon tonen.

De Nasdaq stootte krachtig door boven het niveau van 3000 punten, de Dow Jones baande zich verder een weg boven het niveau van 13.000. In het geval van de S&P 500 kwam de kaap van 1400 in het vizier.

De blikvanger van de dag was uiteraard Apple dat in reactie op de publicatie van meevallende cijfers uiteindelijk een winst van bijna 50 dollar of iets minder dan 9% kon realiseren. De koers van Apple klokte zodoende af boven het niveau van 600 dollar.

Op de meeting van het Open Market Committee van de FED viel weinig of geen nieuws te melden, afgezien van het feit dat quantative easing 3 niet voor vandaag of morgen is.

Goudprijs herstelt zich van eerdere inzinking

Op de valutamarkten krabbelde de koers van de euro weer recht, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3224 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 1,984.

Een troy ounce goud werd op het niveau van 1643,60 dollar fractioneel duurder. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake. In de loop van de sessie corrigeerde het goud tot 1625 dollar, om vervolgens weer te herstellen.

Ruwe olie (US Crude) werd eveneens wat duurder, voor een vat ruwe olie werd bijna 104,50 dollar betaald. Saoedi-Arabië gaf nogmaals te verstaan dat olie op de huidige prijsniveaus te duur is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content