Factoren om goudprijs te doen stijgen ontbreken

Gisteren moest de goudprijs weer een paar rake klappen in ontvangst nemen, hoewel uiteindelijk toch stand kon worden gehouden boven het niveau van 1300 dollar per troy ounce goud. China heeft tot dusver een stabiliserende invloed gehad op de goudprijs, maar die invloed lijkt tanende.

Daaronder moeten we verstaan dat de goudprijs veel verder zou zijn weggezakt wanneer er bij elke prijscorrectie geen Chinese kopers in de markt doken. De invloed van die Chinese kopers blijft echter beperkt, ze heeft tot dusver alleen een verder wegglijden van de goudprijs kunnen beletten.

In feite ontbreken de factoren om de goudprijs te doen stijgen. De Chinese aankopen volstaan in het beste geval om een tijdelijke bodem onder de goudprijs te leggen, maar ze zijn niet omvangrijk genoeg om de goudprijs opnieuw in een stijgende fase te brengen.

Eigenlijk geldt ook hetzelfde voor de centrale banken. Die kunnen de goudprijs wel afremmen, maar hun aankopen zijn onvoldoende om de volgende stijgingsfase op gang te brengen. Het ziet er naar uit dat de verkoopzijde momenteel de sterkste zal blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content