Europese resultatenstroom droogt langzaam maar zeker verder op

Deze week zijn er opnieuw een relatief groot aantal Europese bedrijven die de kwartaalcijfers zullen bekendmaken, maar echt grote namen zijn daar niet bij. Vandaag staan onder andere de cijfers van CRH, Dockwise, Eon, K+S, Kabel Deutschland en Van Lanschot Bankiers.

Morgen blijft het opnieuw relatief rustig, waarna woensdag en donderdag nog enkele interessante bedrijfsresultaten de revue passeren.

Op Wall Street vermeldt de agenda niets speciaals, we denken onder andere aan de resultaten van Ambient Corporation en Ark Restaurants.

AEX weet stijgende trend nog steeds voort te zetten

De AEX weet de stijgende trend nog steeds voort te zetten en lijkt volgens ABN Amro op weg naar de top van maart, gevormd rond 337,20.

Net daarboven wacht rond 341 een dalende weerstandslijn. Een overtuigende uitbraak boven 337,20 – 341 zou het langere termijn technische beeld doen verbeteren en meer opwaarts potentieel vrijmaken richting 347.

Bij een terugval onder eerste steun 321,77 verzwakt het beeld wat, in die zin dat dan een verdere terugval naar de onderkant van het stijgende trendkanaal mogelijk is. De RSI indicator wil de meest recente hogere top niet bevestigen. Korte termijn correctie ligt op de loer.

De AEX lijkt opnieuw een positieve week candle te gaan vormen. De ogen blijven daarmee gericht op weerstandszone 337,20 – 341,00. In dit koersgebied ligt de top van maart en hier loopt ook een dalende weerstandslijn.

Indien de index deze barrière achter zich weet te laten, dan wachten de volgende weerstanden rond 347 en 374,19. De langere termijn trend blijft opwaarts gericht zolang eerste steun 311,13 op basis van een weekslot standhoudt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content