Europese en Aziatische beurzen kunnen komende 12 maanden fors stijgen

Op het vlak van bedrijfsresultaten zijn we momenteel beland in de rustigste periode van het jaar, aan geen van beide zijden van de Atlantische Oceaan staat er iets bijzonders op de agenda. We maken één uitzondering op deze regel, meer bepaald met de cijfers van Yingli Green Energy Holding.

Op macro-economisch vlak zijn er uiteraard de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei die volgende vrijdag worden gepubliceerd. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, zodat er ruimte is voor een verrassing in positieve zin.

Europese en Aziatische beurzen kunnen komende 12 maanden fors stijgen

Beleggers in aandelen kunnen profiteren van een langetermijnvisie. Negatieve risico’s, vooral risico’s gerelateerd aan politieke ontwikkelingen, zijn op de korte termijn relatief groot, schrijft Goldman Sachs, en verwachtingen voor aandelenkoersen voor de komende drie maanden zijn in de meeste regio’s derhalve vlak.

Op de lange termijn (12 maanden) is er echter aanzienlijke ruimte voor koersstijgingen van aandelen, met name in markten waar aandelen momenteel laag zijn gewaardeerd, zoals Europa en Azië.

Dalende trend op beurzen

Aandelenmarkten vertonen volgens Goldman Sachs een dalende lijn de afgelopen weken. Zorgen rond de ontwikkelingen in Europa bereiken weer het niveau van herfst vorig jaar.

Volatiliteit in Europa zal voorlopig voortduren, verwacht Goldman Sachs, en het is wachten op beter nieuws uit met name de VS voordat de markten weer zullen oppikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content