Europese beurzen lijken rijp voor winstnemingen

De Europese beurzen lijken rijp voor winstnemingen nadat de Stoxx Europe 600 index vorige week is gestegen tot het hoogste niveau sinds juni 2011. Vanaf de start van dit jaar is de index al met 12% gestegen en momenteel lijkt het goede nieuws al in de koersen verrekend te zitten.

Richard Russell, analist van Hargreaves Lansdown, is van mening dat de beleggers uitkijken naar de volgende dosis adrenaline die de koersen kunnen opstuwen.

Het is vooralsnog onduidelijk vanwaar die moet komen, mogelijk gaan nu de Japanse en/of de Chinese overheden nieuwe stimulerende maatregelen aankondigen. Beide landen zullen echter eerst het onderlinge conflict moeten oplossen.

Belgacom verkoopt 25 verkooppunten van The Phone House en de activiteiten van 32 shop-in-shops aan YourCall

Begin januari 2012 nam Belgacom Wireless Technology over, dat een keten van The Phone House-winkels in bezit had. De Belgische Raad voor de Mededinging heeft die overname goedgekeurd op voorwaarde dat een aantal The Phone House-verkooppunten en de activiteiten met betrekking tot de uitbating van shop-in-shops door Wireless Technology werden verkocht.

Wireless Technologies sloot een overeenkomst af waarbij de desbetreffende verkooppunten en activiteiten worden verkocht aan en overgedragen naar YourCall, een nieuw opgerichte onderneming. George Steur en Marc-Derek Schönberger zijn de investeerders achter deze onderneming die Michel Goies zal leiden.

De drie ondernemers hebben gedurende verschillende jaren senior management functies bekleed bij The Phone House in België en Europa.

Wireless Technologies en YourCall zijn van plan de transactie, die nog aan een aantal opschortende voorwaarden is verbonden, nog dit jaar af te sluiten.

YourCall zal verder fungeren als onafhankelijke multi-operatorwinkelketen en een ruim gamma van smartphones, mobiele telefoons en toebehoren evenals spraak- en internetproducten en -diensten op de markt brengen. Het overgedragen personeel zal bij YourCall onder identieke arbeidsvoorwaarden tewerkgesteld worden.

Op het einde van deze transactie behoudt Belgacom 57 verkooppunten van The Phone House. Dankzij deze overname kan Belgacom beter inspelen op de verwachtingen van een snel veranderende telecommarkt met steeds meer vraag naar innovatieve producten en diensten zoals smartphones, mobiel internet en convergente packs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content