Europese beleggers liggen niet echt wakker van Spanje

De Europese beurzen noteren vandaag min of meer stabiel, met een licht negatieve ondertoon. De Euro Stoxx 50 geeft minder dan een kwart procent prijs, terwijl de BEL 20 in de buurt van het slotniveau van gisteren blijft noteren. Nyrstar is binnen de index de sterkste stijger, Umicore de grootste daler.

De Europese beleggers liggen dus niet echt wakker van Spanje, blijkbaar hebben ze het scenario van een hulpaanvraag al verrekend.

Algemeen wordt verwacht dat de Spanjaarden nog deze maand om hulp zullen vragen, aan de huidige rentevoeten kan het land zich onmogelijk blijven financieren.

Onderzoeker UCB “Visiting Professor of Target Discovery” aan universiteit van Oxford

De University of Oxford heeft UCB Professor Ismail Kola aangesteld als “Visiting Professor of Target Discovery” in het Nuffield Department of Medicine (NDM).

Deze functie omvat een bijdrage tot zowel onderwijs en research voor de komende drie jaar. Professor Kola blijft in die periode op post als Executive Vice President en President UCB NewMedicines.

Deze aankondiging kadert in de bestaande samenwerking tussen UCB en The University of Oxford die in maart dit jaar van start ging en gepaard gaat met een investering van 3,6 miljoen pond in projecten voor translationele geneeskunde.

UCB heeft een honderden samenwerkingsverbanden lopen, waaronder meerdere partnerships met Europese en Amerikaanse academische groepen.

Professor Kola, die een Ph.D. in Medicine haalde aan de University of Cape Town, startte zijn loopbaan in de academische wereld vóór hij naar de industrie overstapte.

Hij was eerder Professor of Human Molecular Genetics aan de Monash University Medical School en bekleedt momenteel Adjunct Professorships of Medicine aan de Washington University in St Louis, Missouri (USA) en de Monash University Medical School in Melbourne (Australië) en een Foreign Adjunct Professorship aan The Karolinska Institute in Stockholm, (Zweden). Hij is ook William Pitt Fellow aan het Pembroke College van de Cambridge University (VK).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content