Europese aandelen zijn nog steeds goedkoop

Steven Steyaert van ING merkt op dat de macro-economische cijfers niet allemaal even goed meevallen. De werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten waren duidelijk een afknapper, het aantal nieuwe jobs bleef in augustus achter op de verwachtingen. In Europa is vooral in Zuid-Europa de evolutie van de werkloosheidscijfers teleurstellend. Maar dat betekent niet dat alle econmisch nieuws slecht is.

Zo viel de index van de aankoopmangers in de Amerikaanse dienstensector beter dan verwacht mee. Deze index stond in augustus op 53,70, wat betekent dat er nog altijd duidelijk sprake is van groei. Daarnaast waren ook de cijfers over de industriële productie in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk beter dan verwacht.

Steven Steyaert sluit niet uit dat de economische uitbodeming een feit is, in de komende maanden kunnen de macro-economische indicatoren gaan verbeteren. Daarom is hij bereid om in zijn portefeuille opnieuw wat meer risico’s te nemen. Meer stimuli betekent namelijk het weinig zin heeft om tegen de centrale banken in te gaan.

Cyclische aandelen zijn achtergebleven

Volgens Steven Steyaert zijn Europese aandelen goedkoop en aan de huidige koersniveaus daarom nog steeds koopwaardig. Ze zijn volgens zijn berekening ongeveer 30% goedkoper van Amerikaanse aandelen. Die kloof zal mogelijk moeten worden dichtgereden.

In de huidige omstandigheden geeft Steyaert de voorkeur aan de cyclische aandelen, die duidelijk zijn achtergebleven. De tram werd tot dusver getrokken door de defensieve sectoren, maar daar kan nu verandering in gaan komen. Momenteel is vooral koper van aandelen uit de sector materials en cyclische consumentengoederen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content