Ethias rondt verkoop van First-portefeuille aan Ieren helemaal af

© Belga

Ethias heeft de verkoop van 4.300 First-levensverzekeringscontracten aan het Ierse Laguna Life helemaal afgerond, meldt de verzekeraar.

Voor de resterende 4.300 klanten met zo’n contract verandert er niets, behalve dat ze niet langer onder de Belgische depositowaarborg van maximaal 100.000 euro vallen.

Ethias verkocht de First-rekeningen tot september 2003. Klanten kregen een levenslange gegarandeerde rente van gemiddeld meer dan 3 procent. Maar in een klimaat van lage rentes waren die contracten onhoudbaar geworden.

Toen Ethias tijdens de crisis moest worden gered door de overheid, eiste Europa dat het product werd stopgezet om de solvabiliteit op te krikken. Via verscheidene uitkoopacties werd het aantal contracten fors ingeperkt.

Uiteindelijk vond Ethias voor de overblijvende contracten een overnemer in Ierland: Laguna Life DAC, een dochteronderneming van herverzekeraar Monument Re uit Bermuda. Die heeft de 4.300 contracten eind vorige maand na groen licht van de toezichthouder definitief in handen gekregen.

Laguna is van plan om de betrokkenen nog een laatste kans te geven om hun First-rekening met een bonus af te kopen. Dat zal voor 7 december moeten gebeuren. Wat de bonus juist zal inhouden, is nog niet duidelijk. Het laatste bod van Ethias hield een premie van 25 procent in.

Partner Content