Elektriciteitsbedrijven waarschuwen voor blackouts in Europa

Het sentiment op de Europese beurzen blijft afwachtend, dit met de onderhandelingen in de VS die nog altijd geen concrete resultaten opgeleverd hebben. Delhaize krijgt klappen op de Brusselse beurs nadat weeral een topman het bedrijf zal (of ‘zou’) verlaten. De elektriciteitsbedrijven waarschuwen voor blackouts in Europa wanneer de huidige regelgeving niet wordt versoepeld.

Loopt de markt te veel vooruit op de komende gebeurtenissen?, zo luidt de vraag die in de huidige omstandigheden moet worden gesteld. Wat obligaties betreft is volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay alleszins waakzaamheid geboden. De rentestand staat op een bodemniveau, maar lijkt langzaam de bocht te nemen.

Dat betekent dat de beleger terug moet naar korte looptijden en naar vlottend papier. Dit bodemniveau op rentevlak heeft de markt naar meer kredietrisico geduwd, maar hier zijn de limieten mogelijk bereikt /overschreden, wat betekent we terug moeten naar meer kredietkwaliteit. Er zijn volgens Van Canneyt nog mogelijkheden in bancair papier, forex,…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content