Effect Europese schuldencrisis voelbaar van Senegal tot India

Jim Yong Kim, de nieuwe topman van de Wereldbank, waarschuwt nogmaals dat de Europese schuldencrisis de wereldeconomie zware schade kan toebrengen.

In de meeste regio’s kan de groei met gemiddeld 1,50% van het BBP terugvallen als er geen maatregelen worden getroffen om de crisis op te lossen.

Volgens Kim is het absoluut noodzakelijk dat de hulp aan de ontwikkelingslanden wordt opgedreven. Of dit daadwerkelijk kan gebeuren op een moment dat de meeste industrielanden zuchten en kreunen onder een schuldenberg, valt zwaar te betwijfelen.

Diepe recessie op komst?

Het effect van de Europese schuldencrisis is voelbaar van Senegal tot India, aldus Kim. Vissers in eerstgenoemd land hebben het moeilijker en hetzelfde geldt voor Indische informatici.

Het is daarom absoluut noodzakelijk dat de Europese landen maatregelen treffen om de situatie te stabiliseren.

Een escalatie van de Europese schuldencrisis kan leiden tot een daling van het BBP met 4% of zelfs meer in de ontwikkelingslanden, waardoor veel landen in een diepe recessie zouden wegzinken. Kim kondigde aan met de Wereldbank meer te zullen doen om de groeilanden te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content