Eerste poging tot trendommekeer bij ArcelorMittal is geslaagd

Sinds 2008 is de koers van ArcelorMittal structureel aan het dalen, zo merkt Geert Van Herck van Leleux op. Opwaartse bewegingen waren steeds van tijdelijke aard. De structurele trend was overduidelijk dalend : een dalende trend wordt immers gekenmerkt door steeds lagere toppen.

Maar een eerste poging tot trendommekeer is op de weekgrafiek reeds gelukt : de laatste top op 10,40 euro werd opwaarts doorbroken.

Een ander positief fenomeen was de positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator. Een volgende test komt bij de horizontale weerstand op 13,75 euro.

Een koersniveau dat de koers bij aanhoudend goed nieuws over de Europese economie wel kan halen. Het is niet onbegrijpelijk dat we momenteel een koersherstel zien na een verlies van bijna 40% in de eerste jaarhelft. Niettemin bevindt de koers zich momenteel in een stijgend trendkanaal.

Maar het extreme peil van de RSI-indicator pleit toch wel voor enige voorzichtigheid op korte termijn.

Een correctie op korte termijn lijkt voor de deur te staan en een terugkeer naar de onderkant van het stijgend trendkanaal (11 euro) en de horizontale steun op 9,96 euro is een instapmoment.

Voor langetermijnbeleggers is het eveneens duidelijk dat de koers best boven 9 euro blijft. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content