Economie Eurozone beleeft moeilijkste maand oktober sinds 2009

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van grote bewegingen is uiteindelijk geen sprake. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken winsten van ongeveer een half procent. De industriële sector is goed op dreef, met winsten voor Nyrstar, Bekaert en Solvay.

De Markit’s Eurozone Composite PMI is in oktober gedaald tot 45,70, ten opzichte van 46,10 de maand voordien. Uit de evolutie van de index van de aankoopmanagers blijkt dat de economie in de eurozone vorige maand de moeilijkste maand oktober sinds 2009 beleefde.

Het is al de negende maand op rij dat de stand van de index onder het niveau van 50 uitkwam. Boven 50 is er sprake van groei, onder 50 is er sprake van een krimp.

In zowat alle landen ging de economie achteruit, zelfs in Duitsland. De evolutie van de PMI geeft aan dat het BBP van de eurozone op kwartaalbasis met een half procent is gekrompen.

Zetes lanceert de milieuvriendelijke ‘groene print & apply machine’ MD3000e

De MD3000e, die zonder perslucht werkt, heeft volgens producttests de laagst mogelijke totale eigendomskosten. Dankzij de unieke ‘Electric Tamp’ van Zetes kan hij het energieverbruik met ongeveer 70% verlagen en in combinatie met de volledig recycleerbare ‘groene media’ van Zetes extra kosten helpen besparen.

De MD3000e werd op 26 en 27 september 2012 aan de sector voorgesteld n.a.v. de ProLogistics beurs in Brussel.

Succesvolle levering van innovatieve labellingoplossingen

Zetes heeft een zeer succesvolle staat van dienst in de levering van innovatieve labellingoplossingen, vooral voor de voedings- en de farmaceutische sector.

Om zijn voorsprong op de markt van labelling en printing te bewaren, heeft de Zetes-groep een eigen Print & Apply Competence Centre met uitgebreide R&D- en engineeringvoorzieningen in de domeinen van markering, labelling, printing en procescontrole, PLC-programmering en ERP/SAP-integratie.

Zetes heeft al veel geïnvesteerd in milieuvriendelijke labellingoplossingen, met onder meer een groene labellingmachine voor pallets, de MD6000e, die in samenwerking met plaatselijke print & apply experts bij Zetes Spanje is ontwikkeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content