ECB zal mogelijk geen overheidsobligaties hoeven in te kopen

De Europese beurzen noteren inmiddels in het rood, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Het goede nieuws zit inmiddels verrekend in de koersen, zodat het nu zoeken is naar een nieuwe katalysator.

De BEL 20 verliest ongeveer een kwart procent: Bekaert doet het opnieuw goed, Nyrstar moet wat terrein prijsgeven.

Volgens de gouverneur van de centrale bank van Cyprus is de kans groot dat de Europese Centrale Bank helemaal geen staatsobligaties van perifere landen hoeft in te kopen.

De beslissing om dat te doen indien zulks nodig zou zijn, volstaat al. Volgens Panicos heeft het weinig zin om te speculeren tegen instanties als de ECB en dat beseffen de markten maar al te goed.

Indische overname voor Solvay

Solvay maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft ondertekend om een controlerende deelname te verwerven in Sunshield Chemicals, een Indiaas bedrijf van de Amit Choksey Groep dat gespecialiseerd is in oppervlakteactieve stoffen.

Deze overname biedt Solvay’s Novecare de mogelijkheid sneller te groeien in India op de markten van cosmetica, detergenten, landbouwchemicaliën, deklagen en industriële toepassingen.

Sunshield Chemicals, een bedrijf dat genoteerd staat op de beurs van Mumbai (BSE), realiseerde in zijn jongste boekjaar, afgesloten op 31 maart 2012, een netto-omzet van 943 miljoen INR (13,5 miljoen USD).

De betaalde ondernemingswaarde is kleiner dan negen maal de verwachte aangepaste EBITDA van het lopende jaar. De transactie geeft Amit Choksey Groep de mogelijkheid zich toe te spitsen op zijn andere activiteiten in het domein van pigmenten en verwante producten.

De operatie, die onderworpen is aan de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden, zal naar verwachting over een drie maanden worden afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content