ECB staat klaar om rente in probleemlanden naar omlaag te duwen

Christian Noyer, bestuurder van de Europese Centrale Bank, verklaarde vanmiddag dat de centrale bank klaar staat om de Spaanse en Italiaanse rentevoeten naar omlaag te duwen.

In een interview met Le Monde verklaarde Noyer dat de ECB binnen de termen van zijn mandaat over de benodigde middelen beschikt om de rente lager te duwen.

Noyer herhaalde daarbij was FED-voorzitter vorige week al verklaarde, namelijk dat de voorrang uitgaat naar het omlaag duwen van de rentevoeten op korte termijn. Wat betreft Griekenland is volgens de bankier een exit uit de eurozone niet aan de orde van de dag.

Gestegen financieringskosten wegen op resultaten Dexia

Vorige week maakte Dexia de halfjaarcijfers bekend. Pierre Mariani, afgevaardigd bestuurder van Dexia NV tot de raad van bestuur van 2 augustus 2012, gaf volgende toelichting op de halfjaarcijfers van Dexia:

“De resultaten van de eerste helft van 2012 ondervinden onder meer de impact van de kosten van de verkopen die sinds het najaar van 2011 worden doorgevoerd, alsook van de gestegen financieringskosten van de Groep. De ingrijpende herstructurering die de afgelopen vier jaar heeft plaatsgevonden, zou niet mogelijk zijn geweest zonder de uitzonderlijke inzet van de medewerkers, de steun van de overheid en de volharding waarmee Jean-Luc Dehaene zich ten dienste van het algemeen belang heeft gesteld. Wat mezelf betreft, heb ik mij van harte, met al de nodige wilskracht en energie, gewijd aan de taak die ons werd toevertrouwd. Met mijn opvolger leiden we het overgangsproces op een evenwichtige en solide manier in goede banen. Om die reden zal ik, zoals de raad van bestuur mij gevraagd heeft, het voorzitterschap waarnemen van de raden van bestuur van DenizBank en Dexia Asset Management tot deze entiteiten verkocht zijn”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content