ECB schiet Spaanse plannen voor herkapitalisering Bankia af

Volgens de Financial Times is de Europese Centrale Bank niet te spreken over de manier waarop de Spaanse regering bank in problemen Bankia wil herkapitaliseren.

Madrid zou dat willen doen via overheidsobligaties en niet via cash. Indirect zou de financiering via fondsen van de ECB gebeuren.

Vandaag veilt Italië staatsobligaties met een looptijd van vijf en tien jaar, waarbij uiteraard vooral zal worden uitgekeken naar de financieringskosten die het land moet betalen.

De spanning in de eurozone loopt nog steeds hoog op, wat zich vertaalt in het feit dat de futures een lagere opening van de Europese beurzen aangeven.

Solvay opent belangrijk innovatiecentrum in India

Solvay opende onlangs een nieuw Centrum voor Onderzoek, Ontwikkeling en Technologie in de plaats Savli, in de staat Gujarat in India.

Het centrum zal zich toeleggen op de ontwikkeling van zeer performante polymeren, organische chemie, nanocomposieten en groene chemie.

Het is ondergebracht in een nieuw, qua duurzaamheid zeer performant gebouw. Van zodra het centrum op kruissnelheid is, zullen er 200 onderzoekers aan de slag zijn.

Het OO&T-centrum zal recruteren uit het enorme potentieel dat het land heeft op het gebied van innovatie, en samen met topinstituten in India werken aan open innovatie.

Het Centrum heeft ook drie beurzen ingesteld voor onderzoek op het gebied van duurzame chemie, nanotechnologie en polymerische wetenschap aan de Maharaja Sayajirao-Universiteit in Vadodara.

Dergelijke samenwerking van universitaire onderzoeksinstituten met commerciële organisaties is essentieel wil men technologische innovatiedoorbraken realiseren en zo het ontwerpen en de commercialisering van nieuwe producten versnellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content