ECB en Bundesbank zoeken uit of inkoop obligaties wel wettelijk is

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 geeft fracties van een procent prijs, maar in het geval van de BEL 20 loopt het verlies als gevolg van de zwakke prestatie van GdF Suez op tot een half procent.

Volgens het Duitse blad Bild onderzoeken de Europese Centrale Bank en de Bundesbank of het Europees programma voor inkoop van obligaties wel wettelijk is. In geval van twijfel zou een uitspraak van het Europees Hof van Justitie worden afgewacht.

Zowel de ECB als de Bundesbank zouden zich wettelijk willen wapenen tegenover mogelijke wettelijke hiaten wat het programma voor de inkoop van obligaties van probleemlanden betreft. Mogelijk zou het verdrag van Maastricht worden geschonden wat betreft het ondersteunen van landen in moeilijkheden.

KasBank meldt hoger operationeel resultaat, nettowinst komt lager uit

KasBank heeft een omzetgroei van 5% behaald op Eur 56,6 mln in de Nederlandse institutionele markt. De operationele winst was 24,1% hoger op Eur 6,1 mln en de nettowinst was 19% lager op Eur 8,2 mln door lagere beleggingsverkopen. Per aandeel was de winst Eur 0,56 (was Eur 0,69) bij een onveranderd interim dividend van Eur 0,33 per aandeel.

De tendens van hogere operationele inkomsten tegenover lagere beleggingsopbrengsten zal voortzetten in het tweede halfjaar. Daartegenover zal de boekwinst van Eur 4,3 mln op de verkoop van de aandelen Clearnet in het resultaat vallen, zodat er per saldo sprake zal zijn van een hogere nettowinst dan vorig jaar (per aandeel Eur 0,70). De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is kopen voor de lange termijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content