Duitse groeimotor dreigt te sputteren, nieuwe indicatoren op komst

Vandaag worden in Europa de indices van de aankoopmanagers bekendgemaakt en dit zowel voor de verwerkende industrie als voor de dienstensector.

Algemeen wordt verwacht dat die opnieuw in de richting van een verzwakking zullen wijzen, want de Europese economie lijkt voor een periode van flauwte te staan.

Met name de evolutie in Duitsland wordt op de voet gevolgd. De Duitse economie was tot dusver de groeimotor van de Europese, maar het ziet er steeds meer naar uit dat ook Duitsland niet ongevoelig zal blijken te zijn voor een vertraging van de wereldeconomie.

Vooral de situatie in China blijft de Duitse bedrijfsleiders zorgen baren. Wanneer de Chinese economie aan het huidige tempo blijft vertragen, kan de export naar dat land op een lager pitje komen te staan. Volgens sommige economen is China voor Duitsland belangrijker dan Griekenland.

Qurius ontvangt geen alternatief bod; verandering management Qurius Nederland

Na het verlopen van de termijn waarin een alternatief bod uitgebracht kan worden zoals beschreven in de Aandeelhouders Circulaire van 23 augustus 2012, maakt Qurius bekend dat het geen dergelijk bod heeft ontvangen.

Zoals aangekondigd op 24 augustus 2012, zal Qurius het bod dat Prodware heeft uitgebracht, voorleggen aan de BAVA van 4 oktober.

Qurius maakt verder bekend dat Mark Cockings, zowel Algemeen Directeur van Qurius VK als van Qurius Nederland, is afgetreden als algemeen directeur van Qurius Nederland aangezien hij niet meer in dienst is van Qurius sinds Qurius VK is overgedragen aan Prodware. Voorlopig heeft Leen Zevenbergen, CEO van Qurius N.V., de leiding van Qurius Nederland op zich genomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content