Duitse economie dreigt binnen het half jaar in een depressie weg te zakken

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros heeft geen goed woord over voor Duitsland. In tegenstelling tot wat iedereen denkt, zal het programma van de Europese Centrale Bank om meer staatsobligaties in te kopen geen oplossing aanreiken.

Er trekken zich nog meer donkere wolken boven Europa samen, de huidige situatie begint steeds meer op een nachtmerrie te lijken. Dat is volgens Soros hoofdzakelijk de schuld van de Duitsers, die in de verste verte niet beseffen wat er eigenlijk aan de hand is.

Definitieve opdeling van Europa

Soros is vooral kwaad op Angela Merkel omdat zij Mario Draghi steunt wanneer die de ECB perifere landen de financieringskosten helpt drukken in ruil voor bijkomende besparingsmaatregelen. Die zullen weliswaar de euro redden, maar ten koste van een hoge prijs.

Die prijs houdt namelijk een definitieve opdeling van Europa in, meer bepaald in debiteuren en crediteuren. In zijn speech “The Tragedy of the European Union” wees Soros er op dat deze strategie onvermijdelijk tot een forse economische terugval leiden, die Duitsland zelf binnen een periode van zes maanden in een depressie zal storten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content