Duits vastgoed is nog niet te duur, markt blijft interessant

Helge Scheunemann, head of research bij Jones Lang LaSalle Germany, gaf in een interview voor CNBC zijn visie op de Duitse vastgoedmarkt. Die is volgens hem momenteel nog steeds interessant, gegeven het feit dat de prijzen nog steeds een stijgende trend vertonen.

Volgens Scheunemann is de huidige prijsstijging hoofdzakelijk het gevolg van de stabiele economische situatie in Duitsland. De werkloosheidsgraad daalt, zodat meer Duitsers zich een huis kunnen veroorloven. Daarnaast valt op dat het aanbod relatief klein is. Er vallen dus koopjes te doen.

Stijging met 2 tot 3% per jaar

De huizenprijzen in Duitsland stabiliseerden in de periode 2005 tot 2009, na tussen 2000 en 2005 met ongeveer 10% in waarde te zijn gedaald. Vanaf 2009 is er sprake van een gestadige stijging met ongeveer 2 tot 3% per jaar, van een overdrijving is dus zeker geen sprake.

De vastgoedprijzen liggen hoger in de grote steden, een gegeven dat we ook in andere Europese landen vaststellen. Daarnaast kost een huis meer in West-Duitsland dan in het vroegere Oost-Duitsland. Nog steeds ontvluchten veel Duitsers het oosten wegens een gebrek aan toekomstkansen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content