Duidelijke winstwaarschuwing bij Barco

De resultaten bij Barco voor de eerste jaarhelft van 2014 zullen onder de verwachtingen uitkomen, zo maakte het bedrijf vorigte week bekend.

Met ongeveer 512 miljoen euro aan orders en ongeveer 500 miljoen euro omzet, zullen de resultaten van Barco respectievelijk 8% en 17% onder die van vorig jaar liggen.

De voornaamste oorzaken van de negatieve groei werden opgetekend in de Industrial & Government divisie en de LiveDots Venture.

Barco’s EBITDA-bijdragen voor de eerste jaarhelft van 2014 zullen ongeveer 55 miljoen euro bedragen of 11% van de omzet, mede veroorzaakt door ongunstige wisselkoers effecten die wegen op Barco’s winstgevendheid.

Gegeven Barco’s solide orderboek wordt verwacht dat de resultaten voor de tweede jaarhelft van 2014 beter zullen zijn dan de cijfers die werden opgetekend voor de tweede jaarhelft van 2013.

Voor de geconsolideerde inkomsten en EBITDA-bijdragen voor het volledige jaar 2014 daarentegen wordt verwacht dat deze een lichte daling zullen vertonen in vergelijking met 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content