Dubbelcijferige groei bij Christian Dior

De resultaten van Christian Dior worden opgesplitst tussen die van “Christian Dior couture” en die van “‘LVMH”. Het spreekt volgens Arnaud Delaunay van Leleux voor zich dat de holding Christian Dior 58% van de stemrechten van de LVMH-groep bezit en daardoor de rekeningen van de laatste volledig geconsolideerd:

LVMH (98% van de EBIT van Christian Dior):

De verkoop van de belangrijkste luxegoederenproducent steeg met 19% in het boekjaar 2012 (ter vergelijking: de mondiale economische groei was 3,2% in datzelfde jaar).

De autonome omzetgroei kwam uit op 9%. Alle divisies kenden een “uitstekend momentum in Europa, Azië en de Verenigde Staten”.

Met name Louis Vuitton zette een indrukwekkende prestatie neer op vlak van de omzet (recordgroei) en op het gebied van de rendabiliteit (een “uitzonderlijke” niveau).

Hieruit besloten analisten van de zakenbank Morgan Stanley dat de “productiviteit van de LVMHwinkels meer dan het dubbele bedraagt van die van de concurrentie”.

Luxesector:

Voor 2013 verwachten analisten een groei van 9% tot 10% in de luxesector (vergelijkbaar met 2012). De vraag uit Azië en het lichte herstel in Japan wordt geacht de zwakke gang van zaken in Europa te compenseren,. In de Verenigde Staten (22% van de omzet van Christian Dior) zal de vraag naar verwachting stabiel blijven.

Wat met de waardering?

De absolute en relatieve waarderingsmodellen leveren Delaunay een intrinsieke waarde van naar schatting 184 euro op ofwel een fundamenteel herwaarderingspotentieel van 30% vanaf de huidige koers.

Als hij vanuit een historisch perspectief wat nader kijken naar de waarderingsratio’s (koers/winst, koers/boekwaarde, koers/cash flow e.d.) komt hij tot de vaststelling dat het aandeel momenteel rond zijn historische gemiddelden noteert. Tot slot bevinden de verwachtingen voor de toekomstige winsten en cash flows zich nog steeds in een stijgende trend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content