Domb en Coucke halen Pairi Daiza van de beurs

Panda in Pairi Daiza © BELGAIMAGE

Het dierenpark Pairi Daiza gaat van de beurs. Stichter Eric Domb en co-aandeelhouder Marc Coucke zullen het bedrijf samen in handen nemen.

Wildo Properties van Pairi Daiza-CEO Eric Domb en Alychlo van Marc Coucke lanceren een gezamenlijk bod op alle aandelen Pairi Daiza die ze nog niet in handen hebben. Dat melden ze vrijdag nabeurs. De handel in het aandeel Pairi Daiza werd vrijdag kort na de middag geschorst op de beurs van Brussel.

De prijs van het bod bedraagt 73 euro per aandeel. Domb en Coucke bezitten samen 71,46 procent van de aandelen van het dierenpark (Wildo Properties 69,04 pct en Alychlo 2,42 pct).

Het dierenpark is momenteel voor 69 procent in handen van de oprichter Eric Domb. Vorig jaar betaalde hij nog 6,8 miljoen euro om de aandelen van de Waalse overheid over te kopen. Die had 15 procent van het aandelenpakket in handen.

.

Haohao en Xinghui

Voor de notering werd opgeschort was Pairi Daiza 59,90 euro per aandeel waard. De koers schommelde nog rond 30 euro voor de komst van de panda’s Haohao en Xinghui. Domb zag zijn vermogen naar schatting met 20 miljoen euro aangroeien dankzij de panda’s tot 46,17 miljoen euro.

De oprichter van het dierenpark, die in 2014 werd uitgeroepen tot de meest populaire Waalse ondernemer, staat op de 284ste plaats in de lijst van de 500 rijkste Belgen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content