Dollar aan de vooravond van nieuwe, structureel stijgende trend

De dollar staat aan de vooravond van een nieuwe, structureel stijgende trend. De grafiek van de dollarindex wijst volgens de analisten van Leleux op bodemvorming. Wie een beleggingshorizon van 3 – 5 jaar in acht neemt, koopt de dollar op koerszwakte! Dit kan door een tracker op de dollarindex met als ticker UUP.

Het belangrijkste feit van de afgelopen weken is volgens Leleux de opmars van de dollar t.o.v. de euro. De dollar is op de belangrijke weerstand van 1,2974 USD voor 1 EUR aangekomen.

Een opwaartse doorbraak bevestigt de stijgende trend van de

dollarindex: zowel t.o.v. de euro als de Japanse yen zit de dollar in een stijgende trend en deze twee wisselkoersverhoudingen maken meer dan 70% van de dollarindex uit.

ZAR blijft een kanshebber

Aan de koersstijgingen van de meeste munten, zowel de Scandinavische als die uit het dollarblok, lijkt een einde te komen. Een periode van tijdelijke eurosterkte staat voor de deur en blijft het gepriviligieerd scenario van de Leleux voor 2012. De structurele langetermijntrend van eurozwakte blijft wel intact.

Dynamische beleggers kunnen zich wenden tot de ZAR. De Zuid-Afrikaanse rand won de afgelopen jaren meer dan 42% t.o.v. de euro. Sinds eind vorig jaar heeft de Zuid-Afrikaanse rand een sterke prestatie neergezet t.o.v. de euro. De Zuid-Afrikaanse munt won meer dan 14%. Niet verwonderlijk dat de munt de afgelopen weken even temporiseerde. Leleux verwacht nog steeds dat deze munt verder zal stijgen t.o.v. de euro, de analisten van de bank kopen de ZAR op koerszwakte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content