‘Dit zijn onze 10 favoriete aandelen voor 2019’

© AmazingDream (iStock)
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We willen u onze favorieten voor 2019 niet onthouden. Na de sterke prestatie van de tien favorieten van 2018 zijn de verwachtingen hooggespannen.

Onze selectie is gebaseerd op ons strategische uitgangspunt dat het een moeilijk beursjaar wordt en dat dat kansen biedt voor een herstel van de goudprijs. Twee kernwoorden typeren de selectie: defensief en alternatief. Sinds gisteren en tot het einde van het jaar krijgt u hier dagelijks een portret met de argumentatie waarom die aandelen onze favoriete waarden zijn voor volgend jaar.

1. 7C Solarparken: de Belgische uitbater van zonnepanelen- of pv-parken, voornamelijk in Duitsland, beleefde een recordjaar in 2018 en heeft een mooi groeitraject voor de komende jaren. Het zal daarbij voorlopig niet worden gehinderd door een stijgende rente. Defensief en groei zijn hier mooi verenigd.

2. Elia: precies datzelfde kenmerkt de beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk. Een laag risicoprofiel en gunstige vooruitzichten op lange termijn maken van Elia een interessant defensief aandeel in een woelig beursjaar 2019.

3. Goldcorp: zat een jaar geleden ook al in de selectie, maar voldeed niet aan de verwachtingen. Enerzijds doordat het goud nog niet wist te schitteren, anderzijds doordat de grote goudmijn flink teleurstelde in het derde kwartaal. Goldcorp blijft tegen 0,6 keer de boekwaarde de goedkoopste onder de grote goudmijnen.

4. Lotus Bakeries: zou in 2019 meer groei moeten realiseren, los van de algemene conjunctuur. Dat geeft het aandeel defensieve accenten. De start van de productie van de Amerikaanse speculaasfabriek is voorzien in 2019. Het is de eerste fabriek buiten België.

5. McEwen Mining: De CEO en referentieaandeelhouder Robert McEwen maakte van Goldcorp een fantastisch succesverhaal. Het is een goudmijnaandeel met een enorme hefboom op de verwachte stijging van de goudprijs.

6. Oxurion: 2019 wordt het jaar van de waarheid voor het Leuvense biotechbedrijf, vroeger bekend onder de naam ThromboGenics. Sinds 2015 ligt de strategische focus op de ontwikkeling van een pijplijn kandidaat-geneesmiddelen voor diabetesgerelateerde oogziekten. Al die programma’s komen volgend jaar met klinische resultaten.

7. Pan-American Silver: goud deed het slecht de voorbije jaren, maar zilver deed het bar slecht. Dat heeft ertoe geleid dat de zilverprijs spotgoedkoop is ten opzichte van de goudprijs. Pan-American Silver is een langlopende optie op het herstel van de zilver- en de goudprijs.

8. Resilux: de producent van pet-preforms en -flessen investeerde naar eigen normen forse bedragen, wat de optimistische verwachtingen voor de rest van 2018 en 2019 ondersteunt, met recyclage als nieuwe groeipool. Het bedrijf is ondergewaardeerd en niet zo gevoelig voor een stevigere groeivertraging.

9. Sandstorm Gold: het Canadese goudroyalty- en streamingbedrijf heeft eind 2018 een stevig inkoopprogramma van eigen aandelen goedgekeurd. Dat moet de forse onderwaardering tegenover de sectorgenoten als Franco-Nevada doen afnemen.

10. Uranium Participation: een beursgenoteerd fonds, genoteerd in Toronto, dat continu uranium koopt in de hoop het later duurder te verkopen. Er zijn heel wat argumenten om uit te gaan van een hogere uraniumprijs in 2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content