D’Ieteren krijgt verhoogd koersdoel, aandeel is nog altijd niet te duur

Gisteren was D’Ieteren één van de blikvangers op de Brusselse beurs, de koers van het aandeel sloot de maandagsessie af met een winst van 1,56%. Daarmee deed alleen verzekeraar Ageas het beter. De koersstijging bij D’Ieteren had te maken met een rapport van Bank Degroof.

Onder de titel ‘Reaching the inflection point?, schreven de analisten van deze bank dat het aandeel aan een 9.4x FY13 earnings en 6.6x EV/EBITDA allesbehalve duur gewaardeerd is. Mogelijk heeft de lage waardering te maken met de situatie op de automarkt.

Koersdoel van 50 euro

Bank Degroof heeft niettemin de prognoses verhoogd, dit nadat de cijfers over de eerste zes maanden van het boekjaar boven de verwachtingen uitkwamen. Die goede prestatie was te danken aan de kracht van het business model van Belron, de dochter die zal blijven presteren.

De resultaten van Belron kunnen nog gaan verbeteren, want in de komende kwartalen kan deze dochter van gunstigere uitgangspunten vertrekken in zijn Europese kernoperaties. Bank Degroof heeft voor D’Ieteren nog eens een koopadvies en trekt het koersdoel op tot 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content