Dieselgate heeft gevolgen voor beursgang toeleverancier Schaeffler

Volkswagenlogo © Belga Image

Het schandaal met sjoemelsoftware bij autobouwer Volkswagen treft ook de Duitse industrie- en autotoeleverancier Schaeffler. Die heeft zijn beursgangplannen meer dan gehalveerd.

De aandelen Schaeffler zouden normaal maandag voor het eerst op de beurs noteren, maar dat zal pas vrijdag gebeuren. Bovendien zal het bedrijf in een eerste fase slechts 75 miljoen aandelen aanbieden, waar er eerder sprake was van mogelijk 166 miljoen stuks. Met een prijsvork van 12 tot 14 euro per aandeel kan Schaeffler met de beursgang nog circa 1 miljard euro ophalen.

Schulden afbouwen

Volgens de oorspronkelijke plannen zouden tot 166 miljoen aandelen op de beurs gezet worden, goed voor ongeveer 25 procent van het bedrijf. Er werd gemikt op tot 3 miljard euro opbrengst.

Schaeffler zal mogelijk in de toekomst nog schijven aandelen op de beurs brengen om uiteindelijk de 166 miljoen beursgenoteerde stuks te bereiken. Met de opbrengst wil Schaeffler zijn schulden afbouwen.

Volkswagen is goed voor 10 procent van de jaaromzet van Schaeffler en daarmee de grootste klant van het bedrijf uit Herzogenaurach. Het concern stelde dat zijn producten geen rol spelen in het door VW toegegeven gesjoemel met uitstootwaarden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content