Devgen verwacht nog steeds stevige groei van zaadbusiness

Dit was de trading update die Devgen over het eerste kwartaal gaf:

– Inkomsten voor het eerste kwartaal bedroegen € 3.791 (‘000) in vergelijking met € 3.032 (‘000) in dezelfde periode vorig jaar. Inkomsten uit onderzoekssamenwerkingen werden aangevuld met inkomsten uit de zaadverkoop gedurende het vroege seizoen (hoofdzakelijk sorghum). Het belangrijkste verkoopsseizoen start in mei-juni net voor de start van het plantseizoen.

– EBITDA op het einde van het eerste kwartaal bedroeg € -711 (‘000) in vergelijking met € -591 (‘000) op het einde van dezelfde periode vorig jaar. Hogere inkomsten en bijgevolg hogere brutowinst werden gecompenseerd door hogere uitgaven voor G&A omwille van de versterkte aanwezigheid in nieuwe locaties. Uitgaven voor sales en marketing en R&D bleven op hetzelfde niveau als vorig jaar.

– Het nettoverlies voor de periode bedroeg € -1.416 (‘000) in vergelijking met € – 1.168 (‘000) op het einde van het eerste kwartaal 2010. Het nettoverlies werd negatief beïnvloed door wisselkoersverliezen resulterende uit de beweging van de EUR/USD en de SGD/INR wisselkoersen over het eerste kwartaal.

– Devgen bevestigt de eerder gegeven prognose in maart 2010 met betrekking tot een significante groei van de omzet van zijn zaadbusines.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content