Desinvestering ARM geeft Ackermans & van Haaren ruimte voor winstverbetering

Ackermans & van Haaren kondigde de verkoop van het belang van 52% in AR Metallizing aan, wat voor Mathias Maenhaut van ING voldoende aanleiding was om de holding nog eens onder de loep te nemen. Op basis van de desinvestering verhoogt Maenhaut de winstverwachtingen.

De prognose gaat met 8% omhoog tot 186 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging met 5% op jaarbasis. Hierbij wordt de meerwaarde van 20 miljoen euro verbonden aan de verkoop deels gecompenseerd door een winstdaling van 20% bij baggerdochter DEME.

Correct gewaardeerdeerd

De participatie in AR Metallizing werd in 2006 door Ackermans & van Haaren overgenomen, waarna het bedrijf een turnaround realiseerde en een sterke groei liet optekenen. Maenhaut waardeert AR Metallizing op ongeveer 31 miljoen euro, tenminste toch wat de participatie van de holding betreft.

Dat komt neer op een EV/EBITDA ratio van 6x. Met de desinvestering werkt de holding zijn strategie verder af. Het advies voor het aandeel Ackermans & van Haaren blijft staan op houden, op de huidige koersniveaus is het aandeel volgens Maenhaut correct gewaardeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content