Dental en nettoschulden verstoren feestje bij Arseus

Arseus maakte recordresultaten bekend, het bedrijf zelf was zeer tevreden over de prestaties die tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden geleverd. De beleggers waren echter minder enthousiast, op de beurs van Brussel moest de koers een stapje terugzetten.

Mathias Maenhaut van ING merkte op dat twee factoren de pret bij Arseus kwamen bederven. Op de eerste plaats was er een negatieve evolutie bij de divisie Dental, als gevolg van problemen in Nederland in verband met de terugbetaling bij tandartsen. Dit probleem zou echter opgelost zijn volgens het bedrijf zelf.

Verwacht herstel is uitgebleven

Mathias Maenhaut merkte echter op dat er een herstel bij Dental was verwacht en dat dit herstel geen bewaarheid is geworden. Met betrekking tot het aandeel Arseus ontbreekt volgens deze analist een katalysator die de koers op korte termijn naar hogere regionen kan tillen.

Daarom handhaaft Maenhaut een neutraal advies voor het aandeel. Het koersdoel bedraagt nog steeds 13 euro, waarbij er nog een paar neerwaartse risico’s aanwezig zijn. Eéntje daarvan is een mogelijke verdere verslechtering van de situatie in de divisie Dental.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content